BUITEN TROUWEN

8 juli 2014

‘Wij gaan trouwen op een zomers weiland’ Zo luidde de uitnodiging voor het huwelijk van Rogier en Nom. De kaart sprak tot de verbeelding: Er is voldoende plek voor tenten, caravans en campers, blijf dus vooral lekker slapen. Dresscode Vintage Chic. De bruiloft is buiten, een tip voor de dames: sleehakken staan steviger op het gras dan naaldhakken…

Op de grote dag, was het weiland daadwerkelijk zomers, en ademde de sfeer van een intiem festival. Toen ik kwam aanlopen werden er tentjes opgezet, stond een man achter zijn campertje de rits dicht te zippen van de jurk van zijn vrouw en maakte iedereen zich klaar voor de ceremonie.

Een gezelschap van prachtige vrouwen, en mannen met baarden of een petje, ze pasten prachtig in het décor van kanten slingers, stropakken, vintage kleedjes en bloemen.

Al dagen van tevoren waren vrienden en familie druk geweest met het realiseren van deze mooie plek, en het resultaat was echt fantastisch.

De ceremonie was warm, zoals het bruidspaar zelf ook is. Rogier en Nom zaten met hun twee adembenemend mooie dochters op een bankje, te genieten van de verwoording van hun verhaal.

Een heel mooi verhaal over de intense liefde, en de zeer bewuste keuze voor elkaar. Iedereen toonde zich betrokken en in aandacht, en ik stond daar al speechend heel gelukkig te zijn.

Mooi was het moment waarop, de persoonlijke gelofte werd uitgesproken, en ontroerend was het toen de oudste dochter van 7 de akte voorlas die werd vastgehouden door haar zusje van 5. Zij hadden papa en mama JA horen zeggen, hadden enorm toegeleeft naar deze dag en beseften hoe bijzonder het allemaal was.

De mooiste 28e juni ooit.