DE LIEFDE KENT GEEN LOCKDOWN

16 november 2021

Corona heeft om flexibiliteit en geduld van bruidsparen gevraagd.
Veel huwelijken werden verplaatst, uitgesteld, ingehaald, om na een lange coronaperiode, alsnog bescheiden of groots gevierd te worden.

Tijdens de lockdown maakte ik kennis met Chris en Liselotte, buiten zittend aan de tuintafel. Hun huwelijk zou pas plaatsvinden in het voorjaar en dat zou allemaal wel goed komen, hoopten we, en geloofden we. Niets bleek minder waar, de bruiloft moest worden verplaatst naar het najaar van 2021.

Foto: Yvonne Kuipers

Jammer was dat wel, maar deze twee verliefde geliefden, bleven optimistisch en verheugden zich op de grote dag die plaatsvond in het Westerpark van Amsterdam.

Een aantal dagen voor de trouwdag bleek dat duizenden demonstranten ook naar het Westerpark zouden komen vanwege het ‘Woonprotest’,  en naast de trouwlocatie hun stem zouden laten horen.

Dwars door de joelende leuzen roepende menigte baande ik mijn weg naar Westerliefde, waar Chris en Liselotte ontspannen en stralend entree maakten.

Toen de muziek van de demonstratie goed hoorbaar was tijdens de ceremonie, zaten ze lachend mee te swingen op de bank.

Een prachtig bruidspaar, samen in een grote bubbel van geluk, die zich niet lieten afleiden door benodigde QR codes, testen of de demonstratie, maar zich concentreerden op de liefde voor en van elkaar.  

Het werd een prachtige dag, en ongetwijfeld een fantastisch huwelijk!