DE VERBINDING VAN DIRK, PETRA EN HUN DRIE MEIDEN

31 oktober 2013

Ze stond met haar hoge hakken op de steiger in de jachthaven van Naarden; Dirk en Petra hadden een blind date en de afspraak gemaakt een stukje te gaan varen.

Dirk dacht meteen: zooooo die mag er wel wezen, maar wie doet er nu hakken aan als je wordt uitgenodigd voor een een boottochtje..

Het was een erg leuke eerste afspraak waar Petra leerde dat de touwen aan boord, lijnen heten, en er afscheid genomen werd met een voorzichtig kusje op de wang.

Een jaar later werd de tweeling geboren en had Annelie 2 zussen. Een rijk gezin, een druk leven.

Vorig jaar werd Petra 43. Ze had het wellicht kunnen zien aankomen toen ze naar een exotische bestemming vlogen; het verjaardagskado van Dirk. De vakantie was fantastisch, de rust, de gesprekken, en het genieten van samen zijn. De 5 voorbije jaren, waren jaren van groei naar elkaar, groei in de relatie en groei van het gezin. Dirk en Petra voelden: ons samen zijn klopt, we made it!

Op de laatste avond kwam het onverwachte aanzoek, inclusief ring. De vraag van Dirk om hun liefde en verbinding te vieren met het huwelijk was heel bijzonder en passend bij de positieve flow. Het drong niet meteen tot Petra door dat ze ten huwelijk gevraagd werd en vroeg wel drie keer; ‘Meen je dat nu?’

Een paar weken geleden was het zover; de dag van het huwelijk. Op de muziek van ‘love-boat’ (versie Toppers) kwam het gezin met 3 dochters aanvaren, dansend, lachend en vrolijk. Een hilarische entrée. Alle gasten stonden op de kade om het bruidspaar te onthalen. De sfeer was ontspannen en Dirk en Petra namen de tijd om hun gasten te begroeten voordat we de gang maakten naar de bijzondere trouwzaal met uniek uitzicht over de Loosdrechtse plassen.

De drie dochters maakten als eerste hun entrée in de trouwzaal onder luid applaus van de gasten, gevolgd door Dirk en Petra.

In het voorgesprek hadden de dochters mij toegefluisterd dat papa en mama wilden trouwen omdat het dan nog gezelliger zou worden. Met uitzondering van de ritjes naar hun werk, zouden ze na het Ja-woord, elkaar niet meer kunnen verlaten, een fijne gedachte.

De dametjes hadden het goed op een rijtje, waren onderdeel van de ceremonie en hun aanwezigheid was niet te missen. De prachtige Annelie had een gedicht voorbereid en de tweeling, twee (b)engeltjes wisten mij tijdens de ceremonie aan te vullen en namen veelvuldig het podium.

Ik mocht de warme woorden uitspreken die Dirk en Petra voor elkaar en hun gasten kozen.

Een vriendin van Petra verhaalde over de vriendschap die zij deelden en een vriend van Dirk sprak over de waarde en betekenis van vriendschap, een indrukwekkend betoog.

Dirk en Petra beloofden elkaar trouw in de warme aanwezigheid van vrienden en familie, die bovengemiddeld mochten delen in dit intieme moment. Annelie bevestigde het huwelijk en de tweelingzusjes, twee blonde meisjes met staartjes en mini-bruidsjurk, brachten de ringen.

Op de muziek van Jason Mraz; I’m yours, verlieten Dirk en Petra de zaal als man en vrouw.